Utforskingen av nye måter å tilberede kveite på fortsetter, og med denne ble det innertier. Dette er rett og slett den nye favorittretten med avbalansert smak av syrlig, søtt og salt.
Sausen passer veldig godt til, og er enkel å lage. Her er det du trenger til 4 personer:
Fisk:
Ca. 700 g kveitefilet
4 skiver parmaskinke
4 salvieblader
nøytral olje til steking
Parmesansaus:
2 ss smør
1 sjalottløk, finhakket
2 dl hvitvin
3 dl kremfløte
litt revet parmesan
salt og pepper
2 ss finsnittet gressløk
Tilbehør:
200 g babyasparges eller aspargesbønner
8-12 cherrytomater
poteter
Et par tips: Jeg synes ofte det blir for lite saus ved å følge oppskrifter og anbefaler å øke mengden. Husk å røre godt hele tiden og særlig før servering da parmesanen gjerne legger seg på bunnen av kjelen.
Aspargesene eller aspargesbønnene kan lages på forhånd, og avkjøles raskt i kaldt vann. Poteter kokes på vanlig måte.
Les også: Slik lurer du kveita
Les også: Slik lurer du kveita
Takk til Trines matblogg hvor jeg fant oppskriften. Du kan lese hele fremgangsmåten her og jeg lover at det er verdt jobben.
Se flere oppskrifter
Se flere oppskrifter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar