søndag 21. juni 2020

To netter på Mjøsa - 10 ørreter

NATTAS STØRSTE:
Anders Valberg med ørretrekord på 3,6 kg.
Bak står pappa Odd Arne.

Natt til lørdag og natt til søndag har jeg vært på ørretjakt på Mjøsa. Fisket har stilnet litt av og det er mye mer småfisk å få. Med 10 ørreter på 2 netter er det allikevel ikke lov å klage.

Fredag kveld hadde jeg med kompis Odd Arne Valberg og to av sønnene hans, Anders og Odd Erik. Vi startet rett etter kl 20 ved holmengrunna sør for Helgøya og det skjedde lite til å begynne med. Da det ble mørkere begynte det å bite på rigg og i overflata. Det ble 6 ørreter til slutt fra 45-74 centimeter. 5 var villørreter og den største på 74 cm var en settefisk. Den blir middag hos familien Valberg.

FISKEGLEDE:
Odd Erik (t.v.) og Anders med mjøsørreter.

Anders og Odd Erik kjørte fiskene fint, og det var brede glis i båten da vi ga oss rett etter kl 03.


Lørdag kveld var sønnen min Simen med for første gang i år. Vi håpet på storørret da vi har pleid å få det når Simen er med. Vi fisket lenger sør denne natta og det var tregt. Det begynte å bite litt rett etter kl 22. Vi fikk 4 villørreter frem til kl 03 på 60, 50, 50 og 48 cm. I tillegg en ørret som var maks 20 cm som tok på riggen. Det var en glupsk liten fisk.

FRESK FISK:
Simen med ørret på 60 cm
som ga en god kamp.

Ørreten på 60 cm dro avgårde skikkelig, så jeg trodde den var mye større. Fin fart i fisken nå som vannet er varmere. Hadde stor glede av Fish Hawken til å måle strømmen i vannet i overflata og ved dypriggkula. Veldig kjekt å kunne måle temperaturen nedover i dypet også.

Les også: Veterantips til storørret på Mjøsa
Les mer om: Mjøsa | Ørret 

Ingen kommentarer: