søndag 6. juni 2021

Mjøsa: 11 ørreter på ei økt - stang ut i Vårdreggen

PERSONLIG REKORD:
Niklas Strengelsrud med ørret
på 82 cm og 5,12 kg.

Torsdag 3. juni hadde jeg med specimenfisker Niklas Strengelsrud ut på Mjøsa. Målet var ny rekord for ham. Det gikk veien.

Alltid moro på ha med dedikerte fiskere ut. Niklas var omtrent ikke inne i båten under økta som varte fra ca kl 21 torsdag til kl 04 fredag. Han fulgte konstant med på utløsere og dyprigger og fikk med seg flere småhugg slik at vi kunne skifte agnfisk med en gang. Supert.

Det betalte seg også. I løpet av økta fikk vi 11 ørreter. Fiskene var 82, 80, 75, 68, 60, 56, 55, 52, 52, 47 og 43 cm. 

FLOTT VILLFISK:
68 cm og veid til 3240 gram.

Niklas satte ny personlig rekord med en ørret på 82 cm veid til 5,12 kilo. Stor glede i båten da den var dokumentert og gjenutsatt. Han fikk også en ørret på 80 cm som dessverre var tynn og hadde en stygg skade, så den måtte avlives. 

Takk for super fisketur til Niklas. Her var det noe å lære for begge to.

OVER 5 KILO:
Tom Høgseth med ørret
på nesten 76 cm som
raskt ble veid til
over 5,5 kilo.

Lørdag til søndag deltok jeg i Vårdreggen arrangert av Hamar Fiskerforening. Der ble det stang ut. Hadde med meg kompis Odd Arne Valberg og vi søkte etter aktiv fisk utover kvelden lørdag. Fant et område der vi fikk et bra hugg i overflata. Fisken var ganske tung, men krokene slapp dessverre da fisken kom opp i overflata. Surt. 

Fikk to hugg til på samme sted og hadde flere forsiktige hugg på agnfiskene. I ettertid kan det være vi burde ha blitt der vi var når man ser resultatet. Hørte om en del fisk som ble tatt andre steder og vi valgte å flytte på oss og lete videre. Sånn er trollingfisket. Man må gjøre klare valg.

Resultatet da konkurransen på 12 timer var over ble én tellende ørret på 72 cm. Vi hadde 7 ørreter til, men bare småfisk. Hadde også mange veldig forsiktige hugg som ikke satt.

BRUTAL HOBBY:
Atle Knapp vant Vårdreggen
og klarte også å få seg
selv på kroken.

Det som var veldig gøy var at Atle Knapp fra Øvre romerike Trollingklubb tok en klar seier i Vårdreggen. Han fikk 7 godkjente ørreter (minimum 52 cm). Den største var 78 cm og ca 5,1 kg. I tillegg fikk han ørreter på 76, 73, 67, 60, 52 og 52 cm. Gratulerer så mye.

Mens Atle holdt på med alle disse ørretene klarte han i løpet av natta å kjøre to treblekroker inn i fingrene. De ble dratt ut med tang og han fortsatte fisket inn til seier.

Her kan du lese hele resultatlista. 

Mjøsa-veteraner: Tips for å fange storørret

Les mer om: FiskekonkurranserMjøsa | Ørret

Ingen kommentarer: