mandag 21. november 2016

Fisker på Vänern med vannscooter

SUNNANÅ HAVN: Her er scooterfiskerne
på vei inn etter ei fiskeøkt nylig.

Foto: LARS LEVIN

Du har kanskje sett bildet av vannscooter-fiskerne på Levins blogg og Trollingens Mecka. Jeg ble veldig nysgjerrig og fikk tak i Peter Möller (43) som bor i Mellerud. Han er kaptein i det nye trollingteamet Guttvik.

Han forteller at de begynte å trollingfiske med scooteren i sommer og er ute så ofte de kan. De kjører 3-4 stenger på de to dypriggene og 4-6 stenger i overflata, gjerne med sideparavaner. Det er montert ekkolodd og GPS fra Garmin på scooteren.

RIGGFISKE: Team Guttvik fisker både i dypet
og i overflata.
Foto: PETER MÖLLER

- Må dere være to for å fiske fra scooteren?

- For å fiske med dypriggen må man være to. Én må kjøre scooteren, men i overflata kan man kjøre alene. Jeg lurer på å skaffe meg autopilot.

- Hvem er det du har med på scooteren?

- Det er kjæresten min, Linda Utter. Hun er alltid med.

- Fisker du bare med scooteren eller også med båt?

- Jeg har ingen båt, svarer Peter Möller.

- Fisker du bare på Vänern?

- Ja, enn så lenge, men vi skal fiske på vestkysten til sommeren.

FULL FART: Scooteren gjør 
60 knop og man marsjer greit i 45.
 Foto: PETER MÖLLER

Peter forteller at det er ørret og laks de helst vil ha, men at det har blitt bare gjedde og abbor til nå. Neste tur blir med agnfisk (siklöja) og da håper teamet på laks eller ørret.

Jeg lurer på om det er andre som fisker på samme måte og Peter forteller at han ikke vet om det i Sverige, men at det er ganske vanlig i USA. Han skriver også at han får mange spørsmål og mye oppmerksomhet når de er ute.

- Det er mange som tar bilder av oss.

- Hvordan er det å fiske fra scooteren i mye bølger og vind. 

- Det er ingen problemer. Scooteren klarer veldig grov sjø, men det er jo triveligere å gå ut i rolig vær, svarer Peter som skal fiske hele året.

Til slutt spør jeg om kjæresteparet fisker i tørrdrakt. Peter forteller at de har gode varme klær under, vanlig flytedrakt og gummistøvler og at det ikke spruter mye om man ikke kjører som en gærning. Peter forteller at Linda både kjører scooteren og fisker og at hun er like glad i å fiske som ham.

Da venter vi bare spent på rapport om den første blankfisken i båten - unnskyld, scooteren. Og Peter og Linda: Snart kommer det trollingråd for Vänern fra en av Sveriges beste trollingfiskere. Så følg med her på bloggen.

Ingen kommentarer: