fredag 28. juli 2017

Enda en storørret på Mjøsa

Foto: Atle Knapp

Mjøsa er virkelig heit nå - ihvertfall for noen. Kl. 15.15 i dag tikket det inn en melding fra storfiskern Atle Knapp om storørret: 84 cm og 7,56 kilo. Jeg heiv meg på telefonen for mer detaljer.

- Hvor fikk du fisken?

- I Totenvika kl. 15.30. Den tok en gull og blå tasmanier på 50 fot. Det var et h… utras. Jeg måtte ta opp de tre andre stengene. Fisken gikk helt vilt nede på 10-15 meter. Den var kjempesterk. Det var motstand hele veien.

Atle forteller at sluken satt helt nede i gjellebuene og at fisken blødde mye. Fisken var klipt (ikke villfisk) så den blir med hjem til middag.

- Det går an når man har gullhår et visst sted noen ganger, sier en lattermild Knapp om fangsten.

- Kjent noe mer?

- Nei, ingenting, men jeg ser en del fine buer, sier Raymarine-ambassadøren som er ute og tester det nye Axiom-kombiinstrumentet.

- Noen andre som har fått noe?

- Lars Jordal har fått en liten i nærheten, men har ikke hørt om noen andre.

- Dine beste råd for sommerfisket?

- Du kan like gjerne fiske tidlig morgen og hele dagen til kvelden istedenfor nattfiske. Jeg starter gjerne med to stenger i overflata og to på riggen.

Lest disse? Fikk storørret på Mjøsa | Kjempeørret i NM

Atle forteller at han fisker med fire stenger på riggen om det blåser mye. Generelt fisker han på 20-50 fot.

Planen til Atle Knapp er å fiske frem til søndag. Om du er sugen på mer informasjon om mjøsfisket så bør du lese disse: Slik finner du storørreten | Wobbler- og slukfavoritter på Mjøsa | De beste tipsene for storørret

Ingen kommentarer: