torsdag 31. oktober 2019

Spydro undervannskamera klart til fisket

HELT LUKKET:
Kameraet kan ikke åpnes. Minnekort
er innebygd og legg merke til de
magnetiske ladekontaktene.
Disse brukes også til å overføre filer
 til feks PC.

Da jeg var på kveitejakt hos Vesterålen Fishing nylig hadde jeg store planer om å kartlegge bunnforhold og se etter kveite under fisket med et nytt undervannskamera. Spydro var skaffet og pågangsmotet var stort. Allerede første fiskedag satte jeg snøret fast i bunnen og kameraet ble ofret til Neptun. Surt!

Nå er et nytt Spydro-kamera i hus og jeg gleder meg til å teste det ut. Har hatt Water Wolf før og hadde stor glede av det, men nå har tre Water Wolf-er tatt inn fukt og blitt ødelagt. Har fått byttet inn Water Wolf-ene fortløpende i nye, men nå har jeg gitt opp. Jaktia på Jessheim var så greie å hjelpe meg med å få igjen penger for et Water Wolf-kamera.

GODT BESKYTTET:
Kameraet kommer i en fin transporteske. 

Det som skiller Spydro fra Water Wolf i stor grad er at det er helt tett. Du trenger ikke åpne kameraet for å slå det på feks. Det har alt innebygget. Dette gjør at risikoen for det skal komme inn vann skal være eliminert. Kameraet kan sende bilder og film direkte til telefonen eller nettbrettet ditt via wifi og vises i en app når det er over vann. Kameraet skrur seg på selv når det kommer i vann, og slår seg automatisk av når du tar det ut av vannet. Kameraet kan også brukes som dupp, og da er antennen over vann og skal kunne sende direkte til telefonen din.

Du kan stille det inn til å filme kontinuerlig eller filme når det er fisk som er i nærheten av agnet ditt.

DUPP:
Det følger med en hette som
tres utenpå kameraet om du vil
bruke det som dupp. 

Det må også nevnes at Spydro er vesentlig dyrere enn Water Wolf. Så ser da også kvaliteten og brukergrensesnittet med appen ut til å være mye bedre også. Om undervannsbildene blir bedre vet jeg ikke ennå. Her kan du lese en test og sammenligning av Spydro og GoFish Cam.

Klar for å le? Da bør du se denne

Jeg har altså ikke fått prøvd kameraet ennå, men tenk deg situasjonen: Du fisker og ingenting skjer. Du kan sjekke undervannskameraet jevnlig, overføre det som har skjedd under vann til telefonen trådløst der og da, og sjekke om fisk har vært interessert i agnet. Du kan også sjekke bunnforholdene, noe jeg personlig kommer til å ha stor nytte av under kveitefiske.

DETTE ER I ESKEN:
Kamera, stabiliseringsvekter, holder
til vekter som festes i spor på baksiden,
verktøy til å løsne vektholderen
og ladekabel. 

Om du ser fisk eller rett type bunnforhold så vet du ihvertfall at du er på omtrent rett sted. Da er det bare å sette i gang med endringer som å bytte agn eller endre innsveivingshastighet eller dorgehastighet og kanskje få fisken til å bite.

- Spydro er unikt gjennom at den automatisk spiller inn korte videosekvenser når fisken hugger og sender disse til din telefon. Det gjør at du ikke behøver å flytte over minnekort fra kameraet og se gjennom lange sekvenser for å finne huggene, har markedssjef Edan Canning tidligere sagt til Fiskejournalen.

Sjekk ut våre fiskefilmer

Kameraet veier 85 gram og er 14 centimeter langt. Det kan filme i full HD, 1080p/30 bilder per sekund, eller 720p/60 eller 30 bilder per sekund. Det har et batteri som skal vare i 4 timer, og har et innebygget SD-kort på 16 eller 32 gigabyte. Spydro oppgir at det har en WIFI-rekkevidde på ca 90 meter. Du kan selv stille inn hvor lange hvert enkelt filmklipp skal være ned til 30 sekunder. Vil nok anbefale å gå for ganske korte strekk slik at det er enkelt å slette klipp du ikke vil lagre. Du kan lese brukanvisningen til Spydro her.

FESTESKINNE:
Snøret festes i begge ender av skinna, gjerne
med hurtighemper. I midten kan det klipses på
en vektholder for stabilisering. 

Kameraet er tilgjengelig via nettbutikker i Norge og Jaktia på Jessheim, som har en godt utbygd fiskeutstyrsavdeling, har nå et kamera inne til testing. Dermed blir kanskje Spydro tilgjengelig over disk på Østlandet snart også.

Om noen har fått testet kameraet så kommenter gjerne i kommentarfeltet under eller under Facebook-posten.

Appen er veldig oversiktlig og enkel å bruke. Om du vil se hvordan du setter opp kameraet og appen så forteller videoen under alt du trenger å vite:Følg gjerne @teampropell på Facebook og Instagram 
Les mer om: Fiskeutstyr | Spydro | Video

1 kommentar:

Kveite-Terje sa...

https://www.youtube.com/watch?v=yZHcsMBGDsA