HELT LUKKET: Kameraet kan ikke åpnes. Minnekort er innebygd og legg merke til de magnetiske ladekontaktene. Disse brukes også til å overføre filer til feks PC. |
Da jeg var på kveitejakt hos Vesterålen Fishing nylig hadde jeg store planer om å kartlegge bunnforhold og se etter kveite under fisket med et nytt undervannskamera. Spydro var skaffet og pågangsmotet var stort. Allerede første fiskedag satte jeg snøret fast i bunnen og kameraet ble ofret til Neptun. Surt!
Nå er et nytt Spydro-kamera i hus og jeg gleder meg til å teste det ut. Har hatt Water Wolf før og hadde stor glede av det, men nå har tre Water Wolf-er tatt inn fukt og blitt ødelagt. Har fått byttet inn Water Wolf-ene fortløpende i nye, men nå har jeg gitt opp. Jaktia på Jessheim var så greie å hjelpe meg med å få igjen penger for et Water Wolf-kamera.
GODT BESKYTTET: Kameraet kommer i en fin transporteske. |
Det som skiller Spydro fra Water Wolf i stor grad er at det er helt tett. Du trenger ikke åpne kameraet for å slå det på feks. Det har alt innebygget. Dette gjør at risikoen for det skal komme inn vann skal være eliminert. Kameraet kan sende bilder og film direkte til telefonen eller nettbrettet ditt via wifi og vises i en app når det er over vann. Kameraet skrur seg på selv når det kommer i vann, og slår seg automatisk av når du tar det ut av vannet. Kameraet kan også brukes som dupp, og da er antennen over vann og skal kunne sende direkte til telefonen din.
Du kan stille det inn til å filme kontinuerlig eller filme når det er fisk som er i nærheten av agnet ditt.
DUPP: Det følger med en hette som tres utenpå kameraet om du vil bruke det som dupp. |
Det må også nevnes at Spydro er vesentlig dyrere enn Water Wolf. Så ser da også kvaliteten og brukergrensesnittet med appen ut til å være mye bedre også. Om undervannsbildene blir bedre vet jeg ikke ennå. Her kan du lese en test og sammenligning av Spydro og GoFish Cam.
Klar for å le? Da bør du se denne
Jeg har altså ikke fått prøvd kameraet ennå, men tenk deg situasjonen: Du fisker og ingenting skjer. Du kan sjekke undervannskameraet jevnlig, overføre det som har skjedd under vann til telefonen trådløst der og da, og sjekke om fisk har vært interessert i agnet. Du kan også sjekke bunnforholdene, noe jeg personlig kommer til å ha stor nytte av under kveitefiske.
DETTE ER I ESKEN: Kamera, stabiliseringsvekter, holder til vekter som festes i spor på baksiden, verktøy til å løsne vektholderen og ladekabel. |
Om du ser fisk eller rett type bunnforhold så vet du ihvertfall at du er på omtrent rett sted. Da er det bare å sette i gang med endringer som å bytte agn eller endre innsveivingshastighet eller dorgehastighet og kanskje få fisken til å bite.
- Spydro er unikt gjennom at den automatisk spiller inn korte videosekvenser når fisken hugger og sender disse til din telefon. Det gjør at du ikke behøver å flytte over minnekort fra kameraet og se gjennom lange sekvenser for å finne huggene, har markedssjef Edan Canning tidligere sagt til Fiskejournalen.
Sjekk ut våre fiskefilmer
FESTESKINNE: Snøret festes i begge ender av skinna, gjerne med hurtighemper. I midten kan det klipses på en vektholder for stabilisering. |
Kameraet er tilgjengelig via nettbutikker i Norge og Jaktia på Jessheim, som har en godt utbygd fiskeutstyrsavdeling, har nå et kamera inne til testing. Dermed blir kanskje Spydro tilgjengelig over disk på Østlandet snart også.
Om noen har fått testet kameraet så kommenter gjerne i kommentarfeltet under eller under Facebook-posten.
Appen er veldig oversiktlig og enkel å bruke. Om du vil se hvordan du setter opp kameraet og appen så forteller videoen under alt du trenger å vite:
Følg gjerne @teampropell på Facebook og Instagram
Les mer om: Fiskeutstyr | Spydro | Video
1 kommentar:
https://www.youtube.com/watch?v=yZHcsMBGDsA
Legg inn en kommentar