mandag 21. oktober 2024

Nordisk mesterskap: Norsk seier for tredje år på rad

NORDISKE MESTERE:
Aslak Brækken (t.v.)
og Jarle Olsen.


Team Blega fra Norge stakk av med seieren i den 20. utgaven av nordisk mesterskap i trollingfiske. 

Sunnanåträffen som også er nordisk mesterskap i trollingfiske gikk av stabelen 18.-20. oktober i Vänern med start i Mellerud. 81 båter stilte til start hvor de aller fleste deltagerne var svenske. Melleruds Trollingklubb arrangerte konkurransen. Opp gjennom årene har svenske team vunnet de aller fleste gangene, men de tre siste årene er det norske team som har trukket det lengste strået. 

Denne gangen var det Team Blega bestående av gladguttene Aslak Brækken og Jarle Olsen som vant overlegent. De hadde 6 godkjente lakser og ørreter og fikk 400,05 poeng. Team Toby fra Sverige tok 2. plassen med 237,3 poeng og svenske Team Wille ble nummer 3 med 218,85 poeng. 

Fisket var ekstremt tregt for de aller fleste og ca halvparten av båtene fikk godkjent fisk. Det er laks og ørret over 62 cm lengde som teller og fisken skal være fettfinneklipt. Det vil si at fisken er utsatt og ikke vill. I Vänern er det lov å fiske med ti stenger per båt og det er mange dyktige fiskere med. Da er det lett å skjønne hvor tregt fisket var.


TESTFISKE:
Før konkurransen fikk vi
to fine ørreter hvor den
største var 6,6 kilo.

Jeg stilte igjen sammen med Tord Fladeby under teamnavnet Onkel og Engelhardt. Vi vant i fjor og stilte som vanlig med full konsentrasjon og innsats og tro på godt fiske. Vi fikk testfiska to dager og fant et område hvor fikk et par fine ørreter. Fisketida vår de tre konkurransedagene ble derfor stort sett lagt ned der. 

TELLEFISK:
Dette var den største ørreten
 vi fikk i konkurransen.
Den veide 3,55 kg.

Vi fikk to godkjente ørreter på de tre fiskedagene og endte på en 25. plass totalt. Stor gratulasjon til toppteamene. Det som var gledelig var at snittvekta på fiskene som ble tatt var høy. Siste fiskedag ble det tatt 17 fisk og snittvekta var 5,61 kilo. Her var det tre lakser tatt av norske team som dro opp snittet. De veide 10,385 kg (Team 7000), 9,135 kg (Team Pirates) og 9,03 kg (A-Team).

Tusen takk til Melleruds Trollingklubb som legger ned masse innsats for å arrangere nordisk mesterskap år etter år. De samler også inn masse penger som går til utsetting av smolt så vi har fisk å jakte på. 



Les mer om: Ørret | Laks | Fiskekonkurranser Vänern

Ingen kommentarer: